Ieri, 17 august a.c., poliţiştii au acţionat pentru prevenirea și combaterea uneia din principalele cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv viteza excesivă. Echipajul de poliţie rutieră care a acţionat pe raza comunelor Nicolae Bălcescu-Cleja-Răcăciuni, în interval orar 11-13 a aplicat conducătorilor auto 9 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4400 de lei, pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Poliţiştii care au acţionat pentru prevenirea şi combaterea excesului de viteză cu dispozitivele omologate de măsurare a vitezei au reţinut permisul de conducere al unui tânăr de 31 de ani, din comuna Iteşti.

Acesta a fost tras pe dreapta întrucât a apăsat prea tare pe pedala de acceleraţie, depăşind 100 km/h în localitatea Cleja, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1305 lei.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au adus la cunoştinţă conducătorilor auto prevederile O.G 11/ 2019 pentru modificarea O.U.G.195/ 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv art.36 alin.3 în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare , conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video. Acest gen de acţiuni vor continua. (sursa: IPJ Bacău)