Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate în aproape toată țara, inclusiv în județul Bacău, care va intra în vigoare la ora 12.00 și este valabilă până spre miezul nopții (ora 23.00, vezi harta 1).

În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, susțin meteolorogii.

În Moldova, nodul și vestul Munteniei precum și în Oltenia, avertizarea COD GALBEN este valabilă până marți, 18 iunie, ora 10.00 (vezi harta 2).

În Moldova, nordul și vestul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp și izolat 50 l/mp, mai precizează meteorologii.