UPDATE – 22.40: Traficul în Pasul Oituz este blocat și la această oră. În zonă continuă să ningă puternic, iar vântul suflă cu putere.

Autoritățile au reușit să îndepărteze copacii căzuți pe carosabil și să elibereze drumul de la coborârea de pe Moghioroș către localitatea Brețcu.

De altfel, toate mașinile mici au fost direcționate către stația peco de la ieșirea din Brețcu.

Autotrenurile și camioanele sunt însă blocate pe Moghioroș.

În acest timp, polițiștii oneșteni au oprit circulația la ieșirea din Onești spre Brașov, zeci de camioane și mașini mici fiind trase pe dreapta.

Alte mașini care circulau pe ruta Onești – Brașov au reușit să se întoarcă din drum și s-au oprit la Popasul Poiana Sărată.

Sursa foto: DRDP Brașov

ȘTIREA INIȚIALĂ

Traficul pe DN 11 – E 574 Onești – Brașov, în Pasul Oituz, pe Dealul Moghioroș, este blocat la această oră (20.30), din cauza zecilor de copaci doborâți de vântul care bate în rafale de peste 100 de kilometri pe oră.

Zeci de oameni sunt blocați în trafic, pe serpentinele de pe Dealul Moghioroș, într-o beznă totală.

Pompierii din Onești și din județul Covasna au fost mobilizați pentru degajarea șoselei, dar misiunea este extrem de dificilă.

Potrivit surselor UNU pe Trotuș, se pare că un tir s-ar fi răsturnat pe carosabil, iar câteva mașini ar fi fost avariate de copacii doborâți de vânt.

Altfel, numărul consumatorilor din județul Bacău care au rămas fără energie electrică a crescut la peste 8.000.

Știre în curs de actualizare.