Turneul de la Indian Wells, cotat drept cel mai mare turneu de tenis după cele patru Grand Slam-uri, a fost anulat, după ce autorităţile americane au decretat urgenţă de sănătate publică în zona Coachella Valley, ca urmare a confirmării unui caz local de infectare cu Coronavirus, în noaptea de duminică spre luni, scrie adevarul.ro.

Organizatorii, prin vocea directorului de turneu Tommy Haas, au anunţat că turneul programat în perioada 12-22 martie nu va mai avea loc confrom planificării, fanii urmând să îşi recupereze banii plătiţi pentru bilete: fie că vor cere restituirea sumelor, fie că vor obţine vouchere pentru ediţia 2021.

„Este un risc prea mare, în acest moment, pentru sănătatea publică în regiunea Riverside County să se organizeze un eveniment de asemenea anvergură. Nu este în interesul fanilor, a jucătorilor şi a zonelor învecinate ca acest turneu să se desfăşoare. Trebuie să facem eforturi împreună pentru a proteja comunitatea de epidemia de Coronavirus”, a transmis doctorul David Agus, profesor în medicină şi inginerie biomecanică la Universitatea din Carolina de Sud, citat de site-ul ATP.

Calificările turneului de la Indian Wells ar fi trebuit să înceapă luni, 9 martie, în timp ce tablourile principale ar fi urmat să înceapă joi. Tragerea la sorţi pentru tablourile principale era programată pentru ziua de marţi.

Simona Halep anunțase acum câteva zile că nu poate participa la Indian Wells, din cauza unei accidentări.