Trei cazuri de gripă au fost confirmate în județul Bacău de la începutul sezonului gripal, toate trei fiind înregistrate la Onești, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău.

“Vă comunicăm că în săptămâna 13-19 ianuarie 2020, s-au confirmat trei cazuri de gripă, prin teste rapide, la Spitalul Municipal Onești, la grupa de vârstă 5-14 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Bacău, Anda Dumitrescu.

Din fericire, toate cele trei cazuri de gripă de la Onești nu sunt forme grave.

“Cazurile de gripă au avut forme medii și ușoare, în sensul că doar un caz din cele trei a necesitat internare de boală”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al DSP Bacău.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, două persoane au murit până acum în țară, de la debutul sezonului gripal.

Pe de altă parte, cazurile numeroase de gripă au dus la suspendarea orelor de curs timp de trei zile în 9 grădinițe și școli din București.

Medicii reamintesc că, în lipsa izolării la domiciliu şi a purtării unei măşti igienice, un bolnav de gripă poate infecta până la 20 de persoane într-o singură zi.