Un bătrân în vârstă de 80 de ani a murit intoxicat cu fum, în această după-amiază, după ce casa în care locuia a fost cuprinsă de flăcări. Consoarta acestuia, cu trei ani mai mică, a fost găsită semiconștientă și a fost preluată de echipajele medicale.

Tragedia s-a petrecut în localitatea Străminoasa, comuna Plopana. Din păcate, în ciuda intervenției prompte a pompierilor, care s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale cu apă și spumă două echipaje SMURD și un APIC, pentru bătrânul de 80 de ani nu s-a mai putut face nimic, medicii fiind nevoiți să constante decesul.

“Incendiul a fost lichidat. Au ars circa 15 metri pătrați din acoperișul casei și circa 2 metri pătrați perete de paiantă.

În urma incendiului a rezultat o victim decedată – de sex masculin, în vârstă de 80 de ani, intoxicată cu fum – iar o persoană de sex feminin, în vârstă de 77 de ani, a fost preluată de către SMURD TIM, semiconștientă.

Cauza probabilă a producerii incendiului: efect termic – sisteme de încălzire defecte, neizolate față de materialele combustibile”, a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău. (foto: arhivă)