UPDATE – 09.41: În această dimineață, militarii  Detașamentului de Pompieri Bacău au fost solicitați să intervină în comuna Răcăciuni, sat Gheorghe Doja, în urma unui accident rutier.

Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat o autospecială de intervenție cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD de terapie intensivă și o ambulanță SMURD pentru acordarea primului ajutor medical.

Din nefericire, la sosirea la fața locului pompierii au constatat că în urma evenimentului rutier în care a fost implicat un autoturism o femeie, în vârstă de 70 de ani (scoasă de cetățeni din vehicul) este decedată, o femeie, în vârstă de 42 de ani (încarcerată) se afla în stop cardio-respirator, iar conducătorul autoturismului, în vârstă de 19 ani, conștient, a suferit un traumatism cranian.

Echipajele de intervenție au acționat pentru descarcerarea victimei de 42 de ani și executarea manevrelor de resuscitare, însă din păcate femeia nu a răspuns la acestea, fiind constatat decesul.

Tânărul de 19 ani a fost preluat de echipajul Serviciului de Ambulanță Județean și transportat la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău”, ne-a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Două persoane și-au pierdut viața și o a treia a fost rănită în urma unui accident grav petrecut în această dimineață (n.r. – duminică, 23 septembrie), pe raza localității Gheorghe Doja, comuna Răcăciuni.

Din primele informații, decesul celor două persoane a survenit după ce autoturismul în care se aflau s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului.

Vom reveni cu informații.  (foto: arhivă)