UPDATE – 17.35: Simona Halep: ”Nu, niciodată nu am jucat un meci mai bun de atât. Serena m-a învins de fiecare dată, am lucrat mult ca să o înving. A fost o onoare să joc în fața lojei regale. Am intrat pe teren și am dat tot ce am putut. Este ceva special, nu voi uita niciodată. A fost visul mamei mele să joc finala la Wimbledon, de la 12 ani și am zis că dacă fac ceva în tenis trebuie să joc finala la Wimbledon.

Echipa mea mi-a spus că în cazul în care câștig voi fi membru al clubului pe viață, a fost o puternică motivație.

Aș vrea să mulțumesc țării mele pentru că românii mă susțin oriunde aș fi. Domnul Țiriac a venit special aici, îi mulțumesc. Le mulțumesc tuturor oamenilor din echipa mea Teo, Andrei, Virginia și Daren, vă mulțumesc pentru că m-ați ajutat să devin mai bună.”

…….

„Simona a jucat excepțional. A fost de necrezut nivelul ei! Când o jucătoare e la acest nivel, trebuie doar să îți scoți pălăria și să o feliciți pentru ceea ce realizează.

Eu mă bucur de acest sport. Îmi place să joc aici. E cu adevărat entuziasmant. Echipa mea e minunată. Le mulțumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-au oferit de-a lungul timpului”, a declarat Serena Williams la final.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Simona Halep a câștigat, în această după-amiază, al doilea titlu de Grand Slam din carieră, după ce a învins-o în finala de la Wimbledon pe americanca Serena Williams, scor 6-2, 6-2, după numai 55 de minute de joc.

Simona Halep a avut un început de meci absolut excepțional. Jucătoarea noastră a reușit două break-uri consecutive și după doar 11 minute de joc se desprinsese deja la 4-0 la game-uri. Serena a echilibrat apoi jocul, dar Simona Halep nu a mai putut fi ajunsă și a câștigat setul cu 6-2.

Setul secund a început mai echilibrat, dar apoi, de la scorul de 2-2, Halep a făcut două break-uri la rând și s-a impus din nou cu 6-2.

Titlul de la Wimbledon este al doilea de Grand Slam cucerit de Simona Halep, după cel de la Roland Garros, de anul trecut.

Grație punctelor câștigate la Wimbledon, Simona Halep va urca de luni pe locul 4 în clasamentul WTA și și-a asigurat aproape sigur prezența la Turneul Campioanelor.