Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic pentru toată țara, iar în zona montană se întorc ninsorile în perioada 11-12 martie 2023, anunță stirileprotv.ro.

Pentru intervalul 11 martie, ora 08 – 12 martie, ora 15, ANM a emis o atenționare cod galben de intensificări ale vântului, ninsori și viscol la munte.

Meteorologii anunță că în toată țara vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70 km/h. În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar pe creste vor depăși 90….110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.

ANM a emis un cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru ziua de vineri, 10 martie, și noaptea de vineri spre sâmbătă. În intervalul 10 martie, ora 12 – 11 martie, ora 08 vor fi ploi însemnate cantitativ în vestul Carpaților Meridionali.

În zona montană ploile vor fi mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte.

Meteorologii anunță că vineri după-amiază și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă vor fi averse de ploaie și descărcări electrice vor fi local și în Oltenia.