Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat astăzi prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, în condițiile în care numărul cazurilor noi de COVID-19 rămâne în continuare foarte ridicat.

Șeful statului a spus că nu vor fi impuse alte restricții, însă cele existente în prezent vor rămâne în vigoare. Asta înseamnă că purtarea măștii de protecție în spațiile închise rămâne obligatorie, iar restaurantele vor rămâne în continuare închise.

„Am analizat situația epidemiologică, măsurile care se impună pentru perioada următoare.

Situația nu este bună. Am avut și astăzi peste 600 de persoane pozitive. Este foarte mult și în acest context vreau să vă spun 3 lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții.

Respectați normele!

În acest condiții este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Însă, se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare.

Nu se prevede introducerea de noi restricții cum nu poate fi vorba de noi relaxări.

În acest context îngrijorător dorim să continuăm măsurile economice.

Nu vom inhiba economia. Guvernul are în pregătire noi și noi măsuri care fac parte din programul de revigorare economică.

Și discuția pe care o voi avea vineri și sâmbătă la Bruxelles tot despre revigorarea economică va fi. Este important ca România să obțină o sumă cât mai consistentă. Pentru asta mă voi lupta acolo!”, a declarat Klaus Iohannis la finalul ședinței de la Palatul Cotroceni, conform digi24.ro.