Având în vedere avertizările hidrologice şi meteorologice de cod portocaliu, referitoare la instabilitate atmosferică deosebită şi ploi însemnate cantitativ, emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Administrația Națională de Meteorologie, poliţiştii băcăuani acţionează pentru siguranţa cetăţenilor şi a traficului rutier.

Peste 100 de polițiștii, cu 50 de autospeciale acționează îndeosebi pe DN 11, DN 2, DN 12 B, DN 2G, în localităţile Slănic Moldova, Oituz, Hârja, Poiana Sărată, Sănduleni, Moineşti, Mărgineni, Răcăciuni, Comăneşti, Târgu Ocna, pentru facilitarea intervențiilor de  îndepărtare a aluviunilor de pe carosabil şi deblocarea căilor de acces.

Recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condiţiilor de drum, să mărească distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Pentru ca deplasările să se realizeze în condiţii de siguranţă, poliţiștii băcăuani recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe indicaţiile poliţiştilor rutieri cu privire la restricţiile de trafic, precum şi regulile de circulaţie.

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire.

Nu frânaţi brusc! Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc. (Sursa: IPJ Bacău)

În municipiul Bacău, informează ISU Bacău, pe strada Tazlăului (zona Selgros) se acționează pentru consolidarea digului Barnat cu saci de nisip.

La ora 12.00, informează Delgaz Grid, următoarele localități sunt fără curent electric: Versești, Valea Țurluiului, Tg. Ocna, Tg. Trotuș, Dofteana, Slăni Moldova.

Parțial fără curent electric: Sănduleni, Oituz, Ferăstrău. Număr consumatori afectați: 12.293.