UPDATE – 16.31: Ploaia a revenit, însă vestea bună este că defecțiunile la rețeaua de electricitate au fost remediate în timp-record, astfel că în momentul de față, potrivit informării Delgaz Grid, nu mai există consumatori nealimentați cu energie electrică, la nivelul județului Bacău.

Pe de altă parte, a fost emis o atenționare hidrologică COD GALBEN de inundații – detalii AICI.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ploaia torențială care a căzut în zona Oneștiului în după-amiaza de luni, 6 mai, a afectat puternic rețele de electricitate, o parte dintre locuitorii Oneștiului și alte trei localități fiind nealimentați cu energie electrică.

Potrivit unei informări a ISU Bacău, în urma datelor furnizate de către Delgaz Grid, “trei localități, Brătila, Bârsănești și Buhoci, sunt afectate total, iar municipiul Onești este afectat parțial.

În total, sunt 2.441 de consumatori nealimentați cu energie electrică, o linie electrică este nealimentată parțial, iar 30 de posture de transformare sunt nealimentate. Echipe de lucrători ai Delgaz Grid acționează pentru depistarea și remedierea defecțiunilor”.

Totodată, mai informează ISU, o curte de pe strada Mihai Bravu (centura orașului, în cartierul Mal), din Onești, a fost inundată. La fața locului se deplasează o autospecială de pompieri, pentru evacuarea apei.