Un focar de pestă de pestă porcină africană (PPA) a fost confirmat în satul Bărboasa, comuna Oncești, la porci domestici, într-o exploatație nonprofesională, aflată în zona infectată ca urmare a cazurilor de boală la mistreț de pe raza fondurilor cinegetice 31 Parincea, respectiv 53 Vultureni, se arată într-un comunicat al DSVSA Bacău.

“Gospodăria afectată a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, produselor, subproduselor și mijloacelor de transport.

De asemenea s-a procedat, în condițiile legii, la uciderea preventivă a doi porci domestici prezenți în exploatație, diagnosticați cu pestă porcină africană, ecarisarea cadavrelor și dezinfecția în focar”, mai precizează reprezentanții DSVSA Bacău.

Totodată, un nou caz de pestă porcină africană la porc mistreț a fost confirmat și în Fondul de Vânătoare nr. 46 Găiceana.

La această dată, în județul Bacău evoluează trei focar de pestă porcină la porc domestic în gospodăriile populației din localitățile Slobozia și Valea Boțului – comuna Filipeni și Bărboasa – comuna Oncești. (foto: imagine ilustrativă)