La loc comanda! Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău reevaluează tocmai pe 5 ianuarie situația privind incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 pe ultimele 14 zile din ONEȘTI, în ciuda tuturor eforturilor care s-au făcut pentru ca municipiul de pe Trotuș să fie luat în discuție încă de azi.

Inclusiv primarul Oneștiului, Laurențiu Neghină, a încercat să obțină o derogare din partea CJSU, astfel încât situația Oneștiului să fie reevaluată încă de azi, mai ales că rata de infectare se situează astăzi sub 3 la mia de locuitori, dar eforturile sau au rămas fără succes din păcate.

Potrivit informațiilor obținute pe surse de UNU pe Trotuș, în cadrul ședinței CJSU de astăzi, prefectul județului, Sorin Gabriel Ailenei, ar fi explicat că incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 pe ultimele 14 zile în municipiul Onești se situează în continuare peste 3 la mia de locuitori.

Or pentru redeschiderea restaurantelor în interior este nevoie ca incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 să fie sub 3 pe ultimele 14 zile, nu doar într-o zi anume. Astfel, situația Oneștiul va fi reevaluată pe 5 ianuarie, la termenul stabilit dinainte.

Astăzi, rata de infectare în Onești este de 2,29 la mia de locuitori. (foto: imagine ilustrativă)