Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări de instabilitate atmosferică accentuată, Cod portocaliu și Cod Galben, care vizează mai multe județe din țară, printre care se numără și județul Bacău.

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare astăzi la ora 17.00 și este valabilă până vineri, 21 mai, la ora 11.00. “În Banat și Crișana, precum și în zona de munte vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 70 l/mp.
La altitudini de peste 1700…1800 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 cm”, au precizat meteorologii.

În același interval de timp este valabilă și avertizarea Cod galben.

În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali, temporar se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.”, au mai adăugat meteorologii.