Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis, în cursul zilei de duminică, o avertizare cod galben de vânt puternic pentru aproape toată România, inclusiv în județul Bacău.

Conform mesajului transmis de reprezentanţii ANM, codul galben de vânt puternic ar urma să fie valabil cel puţin până duminică seara, la ora 23.00, şi vizează aproape toate judeţele ţării, mai puţin Botoşani, Satu Mare, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

Specialiştii se aşteaptă să avem „perioade în care vântul va avea intensificări în est şi sud, apoi şi în centru şi vest, cu viteze de 55-65 km/h şi local peste 70-80 km/h îndeosebi în sud-estul ţării„.

De asemenea, pentru zona montană se estimează că ar urma să avem „rafale de 80-90 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, în general chiar rafale de 100-110 km/h„.

Mai mult, reprezentanţii ANM anunţă şi că „vremea se va răci semnificativ, duminică în jumătatea nordică a țării, iar luni şi în rest. În noaptea de duminică spre luni temperaturile vor fi uşor negative în nordul şi centrul teritoriului şi se va produce brumă„. (foto: imagine ilustrativă)