Meteorologii ANM au emis două avertizări, cod galben și cod portocaliu, de instabilitate atmosferică accentuată care vizează mai multe județe din țară. Începând de marți, 18 iulie, ora 12.00, jumătatea vestică a județului Bacău se află sub avertizare cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină.

În Maramureș, local în Oltenia, Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp., menționează ANM (vezi harta 1).

Pentru zona de sud-vest a țării a fost emis codul portocaliu de instabilitate atmosferică. În Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Olteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp. (vezi harta 2).

Codul galben, care vizează jumătatea vestică a județului Bacău, este valabil până miercuri, 19 august, ora 13.00. (foto: imagine ilustrativă)