Şapte lideri de filiale judeţene ale PNL şi-au anunţat, miercuri, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, demisia de la conducerea organizaţiilor ca urmare a rezultatelor obţinute la alegerile locale, au informat surse liberale. Printre aceștia se numără și Ionel Palăr, liderul PNL Bacău, care a pierdut lupta pentru președinția CJ Bacău, câștigată de social-democratul Valentin Ivancea.

“În urma unei analize corecte, obiective, privind rezultatul alegerilor locale, am decis să demisionez din funcția de președinte al PNL Bacău. Gestul meu se bazează pe respectul pe care-l port membrilor și simpatizanților liberali, care, astăzi, sunt dezamăgiți de rezultatele obținute.

Chiar dacă, pe fond, am obținut un scor foarte bun în mediul urban, nu am reușit câștigarea Consiliului Județean Bacău. Din acest punct de vedere îmi reproșez faptul că nu am avut capacitatea de organizare pentru a contracara, eficient, ofensiva PSD, sub toate aspectele sale. Câștigarea Primăriei Bacău, în alianță cu USR – PLUS nu este de natură să compenseze eșecul de la Consiliu Județean Bacău

Ca în orice competiție, contează rezultatul final, indiferent cât de bine ai jucat pe parcurs, indiferent câte etape ai câștigat. În sport, ca și în politică, victoria aparține echipei, eșecul se contabilizează în dreptul antrenorului. 

Le mulțumesc celor care au fost alături de mine, în toată această perioadă dificilă.  În continuare voi rămâne alături de colegii mei de la PNL Bacău, dispus să pun umărul la reconstrucția partidului, fidel ideilor și principiilor liberale”, a precizat Ionel Palăr.

În şedinţa conducerii partidului, şi-au anunţat demisia Cristinel Romanescu – PNL Buzău, Ionel Palăr – PNL Bacău, Lucian Heiuş – PNL Hunedoara, Nicolae Robu – PNL Timişoara, Adrian Albu – PNL Satu Mare, Alexandru Dănăilă – PNL Brăila şi Tinel Gheorghe – PNL Ialomiţa. (foto:arhivă)