S-a dat alarma la ISU Bacău în această dimineață, după ce a fost semnalată izbucnirea unui incendiu la Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuță din localitatea Podu Turcului. 248 de elevi, 15 profesori și 3 cadre auxiliare au fost evacuați de către cadrele didactice, până la sosirea pompierilor.

Din fericire, nu a fost vorba despre nimic grav. Incendiul a fost lichidat rapid, până la sosirea forțelor de intervenție. Acesta s-a manifestat într-o sală de clasă, la nivelul unei planșe de polistiren.

„În cursul acestei dimineți, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în localitatea Podul Turcului, în urma unui apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, care anunța producerea unui incendiu la Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuță.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul era lichidat de către cadrele didactice.  Acesta s-a manifestat într-o sală de clasă, la nivelul unei planșe de polistiren.

În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime, din liceu fiind evacuate de către cadrele didactice 266 persoane ( 248 elevi, 15 profesori și trei cadre auxiliare).

Din cercetările efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de producere a incendiului este jocul copiilor cu focul”, a declarat Ema Tereş, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău. (foto: imagine ilustrativă)