UPDATE – 19.39: După mai multe de luptă cu flăcările, pompierii băcăuani au reușit să stingă incendiul de vegetație de la Helegiu. „Urmare incendiu com. Helegiu, sat Brătila: incendiu lichidat. A ars vegetație uscată pe cca. 7 ha în focare izolate și cca. 5 ha litieră, cioate și doborâturi. Cauza: foc deschis în spații deschise. Rămân în supraveghere, pe timpul nopții, 4 subofițeri cu 1 APIC de la Det. Onești și 2 lucrători de la Ocolul Silvic Livezi”, informează ISU Bacău.

UPDATE – 16.29: Conform celei mai recente informări venite din partea ISU Bacău, la locul incendiului se mai deplasează 1 microbuz transport efective, 1 APIC Duster și UTV cu 17 subofițeri din cadrul Detașamentului Bacău. La locului evenimentului acționează și 4 lucrători de la Ocolul Silvic Livezi și lucrători de la SVSU Helegiu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un incendiu de proporții s-a produs, în această după-amiază (n.r. – marți, 30 octombrie), în satul Brătila, comuna Helegiu, mai multe efective de pompieri fiind mobilizate la această oră (15.59) pentru stingerea flăcărilor care se manifestă pe o suprafață întinsă, de circa 7 hectare.

Incendiul se manifestă la vegetație uscată pe teren viran de circa 4 hectare și la litieră pe circa 3 hectare. Se lucrează la lichidarea incendiului. La fața locului s-au deplasat grupa operativă din cadrul ISUJ Bacău, formată din 2 ofițeri și 3 subofițeri. De asemenea, la locul incendiului se mai deplasează un microbuz transport efective și 1 ATV cu 15 subofițeri din cadrul Detașamentului Moinești, plus un microbuz transport efective cu 15 subofițeri din cadrul Detașamentului Onești”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISUJ Bacău, mr. Andrei Grecu. (foto: arhivă)

Vom reveni cu detalii.