Rezultatele finale la Bacalaureat 2022, după contestații, au fost publicate vineri, 1 iulie, pe bacalaureat.edu.ro. După rezolvarea contestațiilor, numărul mediilor de 10 la nivelul județului Bacău a crescut de la trei la cinci.

Două noi medii de 10 în județul Bacău la BACALAUREAT 2022, după rezolvarea contestațiilor! Acestea au fost obținute de un elev de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” Oneşti, care a primit 10 la matematică după recorectarea lucrării notată iniţial cu 9,90, şi de un elev de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu” Bacău. Acesta a depus nu mai puţin de 3 contestaţii, la limba şi literatura română (unde primise iniţial 9,80), la matematică (9,65) şi la fizică (9,60), toate primind 10 după recorectare.

Celelalte medii de 10 din judeţul Bacău au fost obţinute de un alt elev de la Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir” Oneşti, de un elev de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moineşti şi de un elev de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comăneşti.

După afișarea primelor rezultate, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că peste 89.000 de candidați au promovat examenul de Bacalaureat 2022. Rata de promovare – de 73,3% – a fost cea mai ridicată din ultimii 10 ani.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat 2022, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să susțină cele trei probele de evaluare a competențelor sau să le echivaleze
  • să susțină probele scrise și să obțină minim 5 la fiecare dintre acestea;
  • să obțină media 6 la probele scrise;

Potrivit metodologiei de organizare a examenului de Bac, dacă media generală este 5:99, acesta se va rotunji la 6:00.

După rezultatele finale la Bacalaureat 2022, urmează etapa înscrierii sau a examenului de admitere la facultate pentru tinerii care doresc să urmeze cursurile unei instituții de învățământ superior.