Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat, în această seară, un nou set de măsuri, luate prin ordonanță militară,  în vederea combaterii răspândirii coronavirusului.

Grupurile mai mari de trei persoane, care nu locuiesc împreună, sunt interzise, la serviciu se va merge doar cu adeverință de la angajator, toate mall-urile și stomatologiile vor fi închise, începând de luni. Stomatologiile vor asigura doar urgențele.

Art. 3. – (1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.
(2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Persoanele care nu respectă autoizolarea la domiciliu sunt luate de forțele de ordine și sunt plasate în carantină, sub pază.

Cele care nu respectă carantina, sunt carantinate pentru alte 14 zile, plus că vor suporta consecințele legii (dosare penale).

Art. 7. – (1) Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.
(2) Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.
(3) Măsurile dispuse potrivit alin.(1) și (2) nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală.
(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Granițele, închise pentru cetățenii străini!

Știre în curs de actualizare.