UPDATE – 28 august: Redacția UNU pe Trotuș le cere scuze persoanei direct implicate, familiei acestuia și cititorilor pentru felul defectuos în care a relatat împrejurările în care s-a produs accidentul rutier din data de 26 august 2019, în municipiul Onești, pe bulevardul Oituz.

Persoana implicată în evenimentul rutier menționat a suferit, într-adevăr, pe lângă alte traumatisme, un accident cerebral- vascular, rămânând de altfel internată în spitalul din Onești.

Știrea a fost reeditată, fiind eliminate informațiile apărute inițial, care s-au dovedit a fi neconforme cu realitatea.

Pe de altă parte, potrivit declarațiilor polițiștilor, “conducătorul auto emana halenă alcoolică”, doar că “șoferul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest” din cauza stării precare de sănătate, în urma accidentului vascular cerebral suferit.

I-au fost însă recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, tot medicii legiști fiind cei care vor stabili dacă accidentul cerebral vascular s-a produs înainte sau după ce șoferul a pierdut controlul direcției de mers.

Două informații puse cap la cap – “conducătorul auto emana halenă alcoolică”, respectiv “nu a putut fi testat cu aparatul etilotest” – au indus în eroare jurnalistul, care a concluzionat, pripit, că șoferul ar fi fost beat, având în vedere situațiile întâlnite până acum.

Promitem să acordăm mai multă atenție detaliilor în cazul subiectelor prezentate în ziarul nostru.

Atât doar că din dorința de a vă informa cât mai repede despre un eveniment, se mai întâmplă ca informațiile să nu fie cele mai precise, de aceea sunt necesare „UPDATE-urile” cu care probabil că v-ați obișnuit.

Persoanei implicate în accident îi urăm însănătoșire grabnică!

UPDATE – 19.39: Din informațiile UNU pe Trotuș, șoferul implicat in accident ar fi suferit un atac cerebral vascular, în timp ce se afla la volan. Este posibil ca ACV-ul să fi fost și cauza producerii accidentului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Vitrina unui micuț magazin din stația de autobuz din apropierea intersecției bulevardului Oituz cu strada Poștei din Onești a fost distrusă, azi-noapte, după ce un taximetrist s-a înfipt cu mașina direct în ușa și în geamurile societății comerciale, făcându-le țăndări.

O bubuitură puternică i-a trezit din somn, azi-noapte, pe locatarii blocurilor de pe bulevardul Oituz, de la intersecția cu strada Poștei, după ce o mașină a ieșit de pe carosabil, a urcat pe trotuar și s-a înfipt în geamurile și ușa unui magazin amenajat într-o stație de autobuz.

Impactul a fost atât de puternic încât până și soclul de cărămidă al magazinului a fost distrus parțial.

Jandarmii și polițiștii au asigurat protecția magazinului pe timpul nopții, pentru ca hoții să nu dea iama în rafturile cu marfă.

“La data de 26 august a.c., în jurul orei 03.00, polițiștii rutieri din Onești au fost sesizați cu privire la faptul că, pe bulevardul Oituz din localitate, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Din cercetări a rezultat faptul că, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Mănăstirea Cașin, în timp ce conducea un taximetru pe bulevardul Oituz, pe direcția Brașov – Bacău, a pierdut controlul volanului, a părăsit carosabilul, a urcat pe trotuar și a lovit vitrina unui magazin.

Conducătorul auto, care emana halenă alcoolică, nu a putut fi testat cu aparatul etilotest. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și distrugere”, ne-a declarat subcomisar de poliție din cadrul IPJ Bacău, Gabriela Ciobanu.