Proprietarul unui apartament situat la etajul 4 al unui bloc din Onești a solicitat, în această seară, ajutorul pompierilor după ce a observat că o bucată imensă de tencuială de deasupra geamului stă să se desprindă.  Omul s-a gândit că riscul producerii unui accident este foarte mare, iar cum el nu putea interveni (geamul dublu fix îl împiedica să ajungă la bucata de tencuială de pe peretele exterior al apartamentului), a cerut ajutorul pompierilor.  

Pompierii oneșteni au ajuns la blocul nr. 2 de pe strada Republicii (în spatele Judecătoriei Onești) imediat cum au fost solicitați, în jurul orei 22.00. Cu ajutorul unei autospeciale pentru intervenții la înălțime (scara poate fi întinsă până la 42 de metri), doi pompieri au fost urcați până la nivelul 4 al imobilului și au îndepărtat toată tencuiala care s-ar fi putut desprinde în orice moment, provocând o tragedie.

“Numai ce am pus mâna pe ea, și s-a și desprins. Exista un pericol imens să cadă, proprietarul apartamentului a făcut foarte bine că ne-a chemat”, a spus unul dintre pompieri.

Bucățile cele mai mari au fost smulse cu mâna de cei doi pompieri care au urcat la locul intervenției și au fost depozitate în platforma de lucru. Multe alte bucăți au aterizat însă pe asfalt sau pe copertina de deasupra intrării unei clinici stomatologice situate la parter.

Intervenția a durat cu totul aproximativ jumătate de oră.