UPDATE 14.12: Localnicii vorbesc că bărbatul ucis ar fi fost atacat de o ursoaică, ce avea cu ea și un pui, care l-ar fi atacat la rândul său pe nepotul de 14 ani al victimei. Șansa băiatului ar fi fost faptul că în acel moment trecea pe acolo un cioban cu un câine, iar puiul de urs s-a speriat.

UPDATE – 13.54: Bărbatul ucis de urs avea 47 de ani.

UPDATE – 13.45: Din spusele unui localnic, atacul ursului s-a produs în această dimineață, într-un stufăriș. “Era mai multă lume la ghebe, chiar și eu cu soția am fost, dar pe la 10.00 am revenit acasă. Atacul a avut loc acum aproximativ două ore. Am înțeles că ursul a fost văzut de dimineață, în partea dinspre satul Poiana. Cred că animalul a trecut dealul speriat de gălăgia din pădure. S-a adăpostit într-un stufăriș, de unde a atacat. Nu știu despre cine este vorba, am înțeles că ar fi un bărbat trecut de 40 de ani, care era însoțit de mai multă lume, era și un nepot cu el. Am înțeles că ursul i-a rupt pur și simplu mandibula, avea fața desfigurată, i-ar fi sfârtecat și un femur. Dumnezeu să-l ierte! Așa se întâmplă când tăiem pădurile în neștire!”

ȘTIREA INIȚIALĂ

Teroare în comuna băcăuană Bârsănești, unde un bărbat a fost atac și ucis de un urs. S-a întâmplat la mică distanță de sat, în zona Sărățelu. Din păcate, echipajul medical de pe ambulanța sosită de la Onești nu a mai putut să-l salveze.

Oamenii sunt îngroziți că fiarele din pădure nu se mai tem de nimic și vin până aproape de casele lor.

“Atenție, cu gheaba ….Astăzi a fost ucis un om, din Bârsănești, de către un urs în zona Sărățelu”, a scris, pe Facebook, un localnic.

(sursa foto: facebook.com/Gigel Asoltanei)

Știre în curs de actualizare.