Multe străzi din Onești au fost acoperite de apă după ploaia abundentă din această după-amiază. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini cu străzi acoperite de apă, iar primarul Laurențiu Neghină a ținut să le răspundă celor care au semnalat problemele apărute pe strada Emil Rebreanu.

„În urmă cu câteva minute am primit aceste fotografii (n.r. – cele care ilustrează știrea) de la un oneștean. De asemenea, în cursul zilei de ieri, după ploaie, au circulat în mediul online mai multe filmulețe și fotografii din această zonă cu canalizările care nu au făcut față.

Prin urmare vin cu precizări pe acest subiect: pe strada Emil Rebreanu, anul trecut, în cel mai jos punct al străzii am construit un al doilea geiger cu scopul de a prelua o cantitate cât mai mare apa atunci când sunt ploi rapide și abundente. De asemenea s-a procedat la desfundarea canalizărilor din oraș.

Faptul că strada respectivă are o coborâre la jumătatea ei, face ca apa de pe toată strada să se strângă într-un timp extrem de scurt în acel loc, făcând imposibilă preluarea întregii cantități în mod instant, de către canalizarea existentă. Este ca și cum ai răsturna o găleată de apă într-o chiuvetă. Situația este cu atât mai gravă toamna sau când ploaia este însoțită de furtuni pentru că abundența de frunze și crengi înfundă geigerele.

Faptul că în mai puțin de o oră de la oprirea ploii apa dispare total din zona respectivă arată că acea canalizare este funcțională. Singura rezolvare a problemei este de a înlocui conducta respectivă cu o conductă de aproximativ un metru în diametru, lucru imposibil de realizat.

Aproape zilnic vedem la televizor imagini cu localități acoperite de ape în țări cu mult mai dezvoltate decât România. În fața naturii suntem neputincioși!

Părerea mea este că ar trebui să îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a păzit orașul catastrofe.

Doamne ajută!”, a transmis primarul laurențiu Neghină, într-o postare pe Facebook.