Medicii, asistenții și infirmierii din cadrul Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești, printre cei mai expuși contaminării cu COVID-19, vor putea alege să locuiască separat de familie, în această perioadă.

În acest sens, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Onești a identificat un număr de 76 de paturi pentru cadrele medicale de la spitalul municipal, care nu doresc să-și expună familiile riscului contaminării cu COVID-19.

40 de paturi sunt disponibile în căminul Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi”, restul de 36 fiind la cămin Clubului Sportiv Școlar (CSȘ) Onești.

Camerele de cazare (cu 2, 3 sau 4 paturi fiecare) dispun de grup sanitar propriu, duș cu apă caldă și încălzire.

Pe perioada în care vor locui în aceste spații, medicii și asistenții vor avea asigurate și 3 mese pe zi, de la Spitalul Onești, însă doi mari agenți economici din oraș, Grup Șerban și Agricultorul, vor fi și ei alături de cadrele medicale în perioada foarte dificilă care se prefigurează, cu donații și sponsorizări.

Primarul Nicolae Gnatiuc și directorii celor două unități școlare care oferă locurile de cazare, împreună cu șefi și reprezentanți ale altor instituții responsabile, au inspectat căminele și au concluzionat că acestea respectă condițiile de trai și de igienă necesare.