În Onești, numărul persoanelor plasate în carantină instituționalizată a ajuns la 18. Pe lângă cele 10 persoane aflate în centrul de carantină amenajat la pensiunea First Class”, ieri și azi-dimineață au fost aduși, sub escorta poliției și a jandarmilor, alți 8 “italieni”.

Toate cele opt persoane suspecte de coronavirus care au ajuns în țară din Italia au fost plasate în carantină la motelul “KM&GI” (fostul Migdal), de pe Calea Mărășești din Onești (intrarea în oraș dinspre Adjud).

Fostul motel Migdal dispune de 12 locuri de cazare, insuficiente în condițiile în care numeroase persoane din zona roșie de coronavirus aleg să se întoarcă în țară.

La fel ca la pensiunea “First Class”, persoanele plasate în carantină sunt păzite 24 de ore din 24 de echipaje de jandarmi.

Și azi, și mâine, și poimâine vor continua să sosească la Onești persoane din Italia. Pensiunea “Popas Basarabia”, de la ieșirea din oraș spre Brașov, este deja pregătită să-i primească pe “italienii” care se întorc acasă în aceste zile și urmează a fi plasați în carantină.

Doar vineri, 13 martie, au fost confirmate cu noul coronavirus nu mai puțin de 34 de persoane, la nivel național, bilanțul total al celor depistați cu COVID-19 ajungând la 97.