UPDATE – 21.08: Efecte ale fenomenelor meteorologice, de Cod Portocaliu, în Târgu Ocna, potrivit comunicatului Primăriei Târgu Ocna:

În intervalul orar 18.30 – 20.00, autoritățile locale prin departamentul Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, au intervenit pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase produse astăzi în orașul Târgu Ocna.

Cartierul Poieni a fost cel mai afectat, vântul doborând mai mulți copaci: 1 copac in Mosoare, 3 copaci pe DN12A în zona Monumentului Eroilor, câțiva arbori seculari din curtea bisericii din Poieni, fire de curent electric puse la pământ de vântul puternic.

În Parcul Măgura, 2 castani cu iluminat pe ei s-au rupt.

Un cireș a căzut pe anexa de la casa ghidului de la Monumentul Măgura.

În continuare, situația operativă este monitorizată cu atenție, astfel încât orice eveniment să fie gestionat în cel mai eficient mod posibil, pentru siguranța cetățenilor.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Furtuna care s-a abătut asupra mai multor localități din județul Bacău în seara zilei de miercuri, 11 august, a lăsat prăpăd în urmă. Rafalele de vânt care au însoțit ploile torențiale au doborât mai mulți copaci în zona cuprinsă între localitățile Târgu Ocna și Comănești.

O parte dintre copacii doborâți de vântul puternic au căzut peste mașini, avariindu-le.

Tot din cauza furtunii, mai multe cabluri electrice au fost rupte.

În Poieni, în zona Monumentului Eroilor, sunt fire la pământ.

De altfel, în Poieni și Tisești (Târgu Ocna) a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru remedierea situației.

Bilanțul pagubelor produse în urma furtunii este provizoriu.

Localitățile Onești, Moinești, Comănești, Târgu Ocna, Dărmănești, Dofteana, Oituz, Poduri, Răcăciuni, Helegiu, Asău, Agăș, Berești-Tazlău, Slănic-Moldova, Berzunți, Căiuți, Livezi, Târgu Trotuș, Bârsănești, Pârgărești, Măgirești, Sănduleni, Ștefan cel Mare, Palanca, Brusturoasa, Cașin, Scorțeni, Gura Văii, Buciumi, Strugari, Bogdănești s-au aflat în această seară, pentru o oră, sub avertizare nowcasting de ploi torențiale, vijelii și grindină.

Știre în curs de actualizare.