O rupere de nori a scos din matcă, în această după-amiază, pâraiele Cesăreni şi Paliştăneni din Palanca. Torenții au adus aluviuni cu bolovani şi resturi de arbori, inundând în jur de 30 de gospodării. O persoană în vârstă de 76 de ani a necesitat evacuare, fiind în afara oricărui pericol, anunță prefectul Lucian Bogdănel, care s-a deplasat de urgență în zona calamitată.

„Alături de primarul Adrian Paliştan şi prim-adjunctul ISUJ Bacău – Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Bacău, col. Cătălin Galiță, am făcut o primă evaluare a situației la fața locului.

Pompierii intervin cu 4 autospeciale şi patru motopompe, urmând ca efectivele de intervenție să fie suplimentate de îndată. Se acționează pentru deblocarea secțiunilor de scurgere a podurilor şi podețelor şi asigurarea curgerii apei, concomitent cu degajarea materialului aluvionar din curți şi dependințe.

În continuarea acțiunilor care au loc în această seară/noapte, mâine dimineață, de la ora 06.00, alți 60 de lucrători din structurile ce țin de Ministerul Afacerilor Interne vor interveni pentru degajarea zonei”, a declarat prefectul judeţului Bacău, Lucian Bogdănel.

Ema Tereş, purtătorul de cuvânt ISU Bacău: „În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, până la această oră, pompierii băcăuani au intervenit pentru înlăturarea efectelor produse, la 29 de gospodării din satul Ciugheș, comuna Palanca.

Se acționează cu o autospecială de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă cu echipament specific, două autospeciale de primă intervenție și comandă, un microbuz și patru motopompe.

Se lucrează în cooperare cu SVSU Palanca, care acționează cu două buldoexcavatoare  și cinci voluntari.

Nu sunt înregistrate victime. Pompierii au acționat pentru evacuarea unei persoane se sex feminin (76 de ani).

În acest moment se acționează pentru deblocarea secțiunilor de scurgere a podurilor şi podețelor şi asigurarea curgerii apei.

Intervențiile sunt în dinamică.

Menționăm că, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONTANTIN ENE” al Județului Bacău a dispus măsurile necesare pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență care pot apărea.” (foto: Facebook / Lucian Bogdănel; ISU Bacău)