La numai o săptămână de când Guvernul a alocat municipiului Onești, la rectificarea bugetară, suma de 9,35 milioane de lei (peste 2 milioane de euro), autoritățile locale s-au pus pe treabă și au demarat lucrările de asfaltare la strada Serelor, un drum de cel mult un kilometru lungime, în care și-au rupt mașinile sute de șoferi.

Potrivit informării pe care primarul Nicolae Gnatiuc o făcea în urmă cu o săptămână, zona deteriorată către comuna Buciumi ce a intrat în proces de reabilitare măsoară aproximativ 7.500 mp, pentru asfaltarea cărora erau necesare aproape 1.500 de tone de asfalt.

Din spusele specialiștilor DPP, lucrarea de asfaltare de pe strada Serelor va dura mai mult de o săptămână. „Lucrările sunt mai complexe, trebuie să ne preocupăm și de realizarea unor canale de scurgere, pentru ca apa să nu mai ajungă pe carosabil atunci când plouă mai mult”, au explicat aceștia.

Asfaltarea a început de sus, dinspre comuna Buciumi și pe perioada lucrărilor circulația rutieră în zonă se va desfășura alternativ, pe un singur sens, fapt pentru care au și fost montate semafoare de dirijare.  

“Nu credeam că o să mai prind să văd și eu drumul ăsta asfaltat! Nici nu mai știu de câte ori mi-am paradit mașina în gropile astea”, a comentat un cetățean din satul Răcăuți, care face însă zilnic naveta în oraș, unde lucrează și are copiii la școală.