Două persoane din Bacău, care s-au întors zilele trecute din Italia și aveau obligația de a se autoizola la domiciliu, în contextual epidemiei de coronavirus, nu au fost găsite acasă și au fost amendate cu câte 10.000 de lei fiecare.

“Vă comunicăm că conform Listei regiunilor şi localităţilor din zona roşie şi zona galbenă cu transmitere a COVID-19, reactualizată periodic de către Institutul Naţional de Sănătate Publică “Persoanele care vin din zona galbenă intră în auto-izolare la domiciliu timp de 14 zile imediat după revenirea în România”.

În urma monitorizării efectuată de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean – SOF OPERATIV, în data de 09.03.2020, s-au constatat următoarele:

două persoane aflate în auto-izolare la domiciliu de pe raza judeţului Bacău, nu au fost găsite la adresă/domiciliu, motiv pentru care, în conformitate cu prevederile Ordinului M.S. nr.313/2020, s-a aplicat sancţiune contravenţională conform  H.G.nr.857/2011, cu modificările şi completările ulterioare, art.30, lit.h, în cuantum de 10.000 lei”, se arată într-un comunicat al DSP Bacău. (foto: imagine ilustrativă)