Doi bărbați din satul Gutinaș, comuna Șefan cel Mare, unul de 32 de ani, iar celălalt de 60 de ani, erau pe punctul de a-și găsi sfârșitul, în această după-amiază (n.r. – joi, 11 octombrie), după ce s-au intoxicat cu dioxidul de carbon emanat de vinul aflat în fermentație.

Pompierii oneșteni au fost solicitați să intervină prin intermediul numărului unic de urgență 112,. Aceștia s-au deplasat la fața locului cu o autospecială cu apă și spumă. Totodată, s-a intervenit și cu o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) – filiala Onești.

Din fericire, intervenția promptă a pompierilor salvatori și a medicilor de pe ambulanță i-a salvat pe cei doi bărbați, care zăceau căzute în beciul locuinței, lângă cada cu vinul în fermentație.

“Cele două persoane au fost scoase din beci și predate echipajelor medicale”, ne-au precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, mr. Andrei Grecu.

În această perioadă a anului se întâmplă adesea ca oamenii să nu conștientizeze pericolul la care se supun când coboară în beci să verifice starea vinului, vaporii de dioxid de carbon luând destule vieți.