În urma ședinței Adunării Generale a Acționarilor (AGA) a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare (ADIS) Bacău de astăzi, s-au luat câteva decizii importante în criza gunoiului.

Astfel, s-a stabilit ca începând de astăzi, vineri 1 februarie 2019, gunoiul să se plătească la cantitate, și nu la numărul de persoane, ca până acum.

În ceea ce privește reluarea de către Romprest a serviciului public de salubritate în localitățile membre ADIS (inclusiv la Onești), cel mai probabil acest lucru se va întâmpla ]n cursul săptămânii viitoare, deși unele primării cu datorii la gunoi continuă, prin atitudinea lor, să pună bețe în roate sistemului.

Potrivit portalului bacau.net, “în urma negocierilor purtate în cadrl întâlnirilor de azi, criza gunoiului pentru Municipiul Bacău a luat sfârșit și au fost luate următoarele măsuri:

  • reprezentanții Romprest vor transmite executorului judecătoresc o instrucțiune de plată, pentru transferul sumei de 2.000.000 RON către SC ECO SUD Bucureşti din suma totală de 2.769.717 lei ce urmează să fie plătită de către UAT Muncipiul Oneşti în data de 04.02.2019
  • Romprest va ridica proprirea instituită pe contul ADIS aferent zonei ISPA (municipiul Bacău şi cele 22 de comune limitrofe)
  • Consiliul Director ADIS va trebui să ducă la îndeplinire prevederile din cadrul Hotărârii nr. 01/29.01.2019 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea deblocării situaţiei înregistrată la nivelul judeţului Bacău”.