Mai multe străzi din Onești vor fi reabilitate în perioada următoare cu bani de la fondul de salarii al Primăriei Onești, s-a stabilit, azi, în ședința Consiliul Local, în cadrul proiectului privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli consolidat al Municipiului Onești pe anul 2020.

La propunerea grupului de consilieri PNL, amendament cu care primarul Nicolae Gnatiuc a fost de acord în totalitate, în bugetul local al municipiului Onești pe anul 2020 au mai fost prinse, pe lângă investițiile în infrastructură prevăzute inițial, și reabilitarea a patru străzi din oraș.

Este vorba despre strada Gării, porțiunea aflată în administrarea UAT Onești parte a DJ 119 (ieșirea din oraș către comuna Gura Văii), strada Industriilor și bulevardul Oituz, porțiunea de la monumentul Mihai Eminescu până la sensul giratoriu de la ieșirea din oraș spre Brașov.

În amendamentul lor, liberalii au indicat și capitolele de la care ar fi urmat să fie luați o parte din banii necesari acestor investiții, și anume Cultură, religie, acțiuni activitate sportivă și de tineret (80.000 de lei) și Transporturi (60.000 de lei).

Primarul Gnatiuc nu doar că a fost de acord cu amendamentul liberalilor, dar chiar a plusat, în sensul în care a transmis că banii necesari efectuării acestor lucrări de reabilitare vor fi asigurați din fondul de salarii al administrației publice locale. Ceea ce înseamnă că nu vor fi afectate alte capitole bugetare.

Tot primarul Gnatiuc a făcut referire și la strada Lanul Gării, care așteaptă de ani buni să fie reabilitată. Edilul-șef a explicat că strada respectivă nu poate fi asfaltată deocamdată, în condițiile în care în zonă există un proiect de extindere a rețelei de canalizare. “Abia după aceea vom asfalta, pentru că altfel ne-am angaja la cheltuieli inoportune”, a spus Gnatiuc.