UPDATE – 20.59: “Școala noastră, Colegiul Național “Dimitrie Cantemir” Onești, va începe după scenariul galben, dar adaptat. Luni și marți se vor desfășura ore de dirigenție. Luni, clasa a V-a și clasele a lX-a, vor veni integral la școală, după planificarea făcută de direcțiunea școlii, trimisă domnilor diriginți. Tot luni, de la ora 8.00, va veni la școală prima jumătate a claselor a Vl-a, a Vll-a, a Vlll-a, a X-a, a Xl-a și a Xll-a.

Marți, începând cu ora 8, va veni la școală, a doua jumătate a claselor menționate mai sus. Tot marți, clasa a V-a și clasele a IX-a, vor face online ora de dirigenție. Deci ele doar luni vor veni integral la școală. De miercuri, clasa a Vlll-a și clasele a Xll-a, vor merge la liceu integral, fizic. Restul claselor vor învăța online doar până pe 21/27 septembrie”, a explicat directorul adjunct, prof. Dana Sticlaru.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bacău a aprobat astăzi scenariile de funcționare pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău, propuse de consiliile de administrație ale acestora și avizate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Direcția de Sănătate Publică Bacău.

Majoritatea școlilor încep școala după scenariile 1 și 2.

Scenariul 1 presupune că toți elevii instituției de învățământ respective vor participa zilnic la ore. În scenariul 2, vor merge la grădiniță, respectiv școală doar preșcolarii, elevii din învățământul primar și cei din clasele terminale, toți respectând toate normele de securitate. În același timp, celelalte clase de gimnaziu și liceu se vor întoarce în sala de clasă prin rotație, jumătate două săptămâni, cealaltă jumătate, două săptămâni.

La Onești, se aplică scenariul 2 (elevii merg la școală prin rotație) la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Liceul cu Program Sportiv “Nadia Comăneci”, Colegiul Național “Dimitrie Cantemir”, Colegiul Național “Grigore Moisil”, Liceul Tehnologic “Petru Poni”, Liceul Teologic “Fericitul Ieremia”, Școala Gimnazială “George Călinescu”, Școala Gimnazială “Emil Racoviță”, Școala Gimnazială “Ghiță Mocanu”, Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială “Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, Școala Postliceală Sanitară “Carol Davila”, Școala Postliceală Sanity

Tot în Onești, scenariul 1 se aplică la:

Liceul Tehnologic, , Grădinița “Sf. Paul”, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 12, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 14, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 11, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 10, Grădinița cu Program Prelungit “Năzdrăvanii”, Grădinița cu Program Normal Nr. 3, Grădinița cu Program Prelungit “Magnolia”.

În scenariul 3, toți elevii din unitatea de învățământ respectivă fac activități și lecții online. În scenariul 3 sunt mai multe școli sau licee din județul Bacău, după cum urmează: toate unitățile de învățământ din Târgu Ocna, 2 din Comănești și câte una sau două din Buhuși, Prăjești, Călugăreni și Slănic Moldova.

LISTA COMPLETĂ POATE FI CONSULTATĂ AICI (foto: arhivă)