Boxerul grupării CSM Onești, Alexandru Portârniche, este noul vicecampion național la juniori I, categoria 46 de kilograme. Aflat la prima sa competiție oficială, elevul antrenorilor Constantin “Piticu” Dimofte și Vasile Pradaiș a reușit să ajungă până în finala categoriei 46 de kilograme, din cadrul Campionatelor Naționale de Box pentru juniori I, ce se desfășoară la Târgu Jiu, pe care a pierdut-o la mare luptă, în această dimineață.

Chiar dacă și-a făcut debutul în boxul amator de performanță cu această ocazie, Alexandru Potârniche nu doar că nu a fost copleșit de emoții la Târgu Jiu. Dimpotrivă, îndrumat de la colțul ringului de “Piticu” Dimofte, Potârniche a demonstrat o maturitate și o tărie de caracter neașteptate pentru vârsta sa – pugilistul de la CSM Onești are doar 15 ani – și a izbutit performanța de a se “strecura” până în finala categoriei sale de greutate, luptând cu titlu de campion național pe masă.

Alexandru a cedat la mare luptă, fiind învins la puncte de un pugilist din Călărași cu mult mai multă experiență, component al lotului național, dar medalia de argint cucerită în orașul lui Brâncuși reprezintă o mare performanță atât pentru el cât și pentru secția de box a CSM Onești, reînființată sub conducerea prof. Ingrid Istrate, după 27 de ani.

Prin performanța obținută la Târgu Jiu, Alexandru Potârniche a făcut mândră și comunitatea din localitatea natală, Helegiu.

Știre în curs de actualizare.