Fostul acționar dinamovist Cristi Borcea a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare într-un dosar privind retrocedări de terenuri pe Litoral și s-a predat autorităților în această dimineață.

Cristi Borcea (49 de ani) fusese eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava în iulie 2018, după ce a ispășit aproape 4 ani de închisoare, în Dosarul Transferurilor.

În Dosarul Retrocedărilor, în care prejudiciul este de 114 milioane de euro, pe lângă Cristi Borcea au mai fost condamnați la închisoare cu executare fostul primar al Constanței, Radu Mazăre și fostul acționar dinamovist Dragoș Săvulescu.

Cristi Borcea a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro.

Anchetatorii au stabilit că Borcea s-a asociat cu alţi doi învinuiţi din dosar, Georgică Giurgiucanu şi Dragoș Săvulescu, în societatea comercială „Holiday Club Neptun” SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă – Ivonne Aline Buzescu-Movilă, informează gsp.ro.

Citește AICI cum au „lucrat” Borcea și ceilalți în Dosarul Transferurilor.