UPDATE – 15.59: Numărul persoanelor aflate în carantină în județul Bacău a ajuns la 45, conform ultimului comunicat emis de DSP Bacău. Numărul persoanelor aflate în carantină în spaţiile special amenajate: 45.

Până la data 12.03.2020 au fost testate 55 de persoane (10 cazuri care prezentau simptome şi 45 de persoane carantinate), rezultatele investigaţiei de laborator pentru 5 persoane fiind negative pentru COVID-19, iar restul sunt încă în lucru”, informează DSP Bacău.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Numărul băcăuanilor aflați în carantină crește de la o zi la alta. Dacă ieri erau 4 persoane, alte 36 au sosit în cursul nopții. Situația devine dificilă pentru autorități, având în vedere numărul mare de persoane ce sosesc în special din Italia zilele acestea, scrie zdbc.ro.

„Am decis ca persoanele care vin dinspre Brașov să fie cazate în spații din Onești, Slănic și Tg. Ocna, iar cei care vin din nord să fie cazați în Bacău”, a spus prefectul Bacăului, Liviu Miroșeanu, pentru sursa citată.

Din sursele UNU pe Trotuș, aseară, la Onești, o mașină de poliție însoțită de două dube de jandarmi au condus sub escortă mai multe persoane venite din străinătate, în spațiile pentru carantină. (foto: imagine ilustrativă)