ANM a emis în această dimineață o atenționare meteorologică COD GALBEN în intervalul miercuri, 9 decembrie, ora 17.00 – vineri, 11 decembrie, ora 15.00, fiind vizate următoarele zone și fenomene: Carpații Meridionali și de Curburăninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului și viscol în special la altitudini mari; Sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei, sud-estul Moldovei – ploi însemnate cantitativ.

“În Carpații Meridionali și de Curbură temporar va ninge, mai abundent la altitudini de peste 1400 m și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va fi tare, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității.
În sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor predomina ploile care vor fi însemnate cantitativ, iar cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp”, precizează meteorologii. (foto: imagine ilustrativă)