La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii Secției 3 Politie Rurală Onești au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au încercat să sustragă bunuri de pe un teren privat din apropierea satului Dofteana.

Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului și au stabilit că persoane necunoscute, prin tăierea gardului din plasă, au pătruns  pe terenul privat pentru a sustrage componente de la autovehicule deținute pentru dezmembrare. Făptuitorii au fugit de la fața locului fiind depistați, la scurt timp, de polițiști.

Astfel, polițiștii Secției 3 Politie Rurală Onești au identificat 5 bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 30 ani, toți din comuna Ștefan cel Mare, pe care i-au reținut pentru 24 de ore. Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt calificat. Totodată, cei în cauză au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)