Oneștiul a rămas, începând de azi-noapte, fără apă potabilă la robinete, din cauza unor avarii repetate produse pe conducta de aducțiune a apei Dărmănești – Târgu Ocna – Onești, aparținând Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB), iar locuitorii orașului se întreabă când va fi reluată alimentarea cu apă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CRAB, Irina Ungureanu, așteptarea oneștenilor nu ar mai trebui să dureze mult timp, după ce și ultima avarie produsă pe conducta de aducțiune a fost remediată.

“Echipele de intervenție ale CRAB au lucrat pe timpul nopții pentru remedierea avariei, lucrările fiind finalizate la ora 03.00. Imediat a fost declanșată procedura de umplere a conductei de aducțiune. În jurul orei 08.30 apa era deja ajunsă la Onești, doar că procedura fiind încă în desfășurare presiunea nu este încă la parametri optimi. Este o chestiune de timp până când apa va avea presiunea optimă și va ajunge în toate locuințele locuitorilor municipiului Onești”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al CRAB, cu care reporterii UNU pe Trotuș au stat de vorbă în jurul orei 11.00.

Cât timp s-a putut, RAJA a asigurat necesarul de apă din rezerva proprie de la Cuciur, rezervoarele fiind pline când s-a produs prima avarie la conducta de aducțiune.