Prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu, a ținut astăzi o conferință de presă în care a prezentat o situație a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în județul. Prefectul a menționat că din cele 93 de localități ale județului, în 27 există cel puțin un caz confirmat de COVID-19.

Într-un clasament al celor mai afectate localități din județul Bacău din punct de vedere al numărului de cazuri de COVID-19, Moineștiul se situează pe primul loc, cu un procent de 1,06 cazuri la mia de locuitori.

Următoarele cele mai afectate orașe de COVID-19 din județul Bacău sunt Comănești, Bacău, Onești și Dărmănești.

“Orașul Comănești are un procent de 0,33 de cazuri la mia de locuitori, municipiul Bacău are un procent de 0,17 cazuri la mia de locuitori, municipiul Onești are 0,13 cazuri la mia de locuitori și orașul Dărmănești un procent de 0,06 cazuri la mia de locuitori”, a precizat prefectul județului Bacău.

„Pragul critic, conform Ministerului Sănătății este de 3 cazuri la mia de locuitori, astfel că în Bacău situația este departe de a fi îngrijorătoare. Rog cetățenii să fie liniștiți din acest punct de vedere”, a subliniat Miroșeanu.

VIDEO AICI cu declarațiile prefectului Miroșeanu.