UPDATE – 09.45: Galerie foto de la accidentul feroviar de la Căiuți – CLICK AICI

UPDATE – 09.28: „În această dimineață, în jurul orei 08:00, în comuna Căiuți, sat Căiuți, s-a produs un accident feroviar.
Trenul personal 5202 Ciceu – Focșani a lovit bena unui camion, trenul avea două vagoane de pasageri, în care se aflau cca. 50 – 60 de persoane. În urma accidentului locomotiva și un vagon au deraiat.
La fața locului s-au deplasat două autospeciale de intervenție cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și grupa operativă a inspectoratului.
Nu sunt victime. Mecanicul locomotivei a suferit escoriații minore.
Traficul feroviar se desfășoară pe un sens cu restricție de viteză de 30km/h”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, mr. Andrei Grecu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O basculantă a fost ruptă în două după ce a fost lovită de un tren personal, în această dimineață, în jurul orei 08.30, în dreptul localității Căiuți.

Din primele informații, se pare că șoferul basculantei nu a respectat semnificațiile indicatorului “Crucea Sfântului Andrei” montat la trecea de nivel cu cale ferată și care îl obliga să oprească și să se asigure.

Norocul șoferul a fost că a apucat să treacă calea ferată cu partea din față a mașinii și a scăpat cu viață.

Locomotiva s-a înfipt însă cu putere în bena basculantei, iar din impactul violent mașina s-a rupt practic în două.

“Chiar dacă trenul a frânat, forța impactului a fost așa de mare încât locomotiva i-a smuls pur și simplu bena din spate basculantei. Bine că nu a murit nimeni, Doamne-ferește! N-a fost atent șoferul, care trebuia să se asigure”, ne-a spus un martor al evenimentului.

Dacă șoferul basculantei a scăpat teafăr, mecanicul de tren a suferit mai multe răni, necesitând îngrijiri medicale.