UPDATE – 10.45: “Persoana înecată este de sex masculin. Aceasta a fost degajată din râul Siret cu ajutorul bărcii din dotare și predată unui echipaj de poliție, ne-a declarat mr. Andrei Grecu, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean (ISUJ) “Mr. Constantin Ene” Bacău.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină, în această dimineață (n.r. – duminică, 29 iulie), pentru degajarea unei persoane înecate, în satul Holt, comuna Letea Veche, pe râul Siret.

Pompierii s-au deplasat la fața locului cu o autospecială cu apă și spumă și cu o autospecială de primă intervenție și comandă, cu o barcă.

Nu se știe în acest moment dacă persoana înecată este bărbat sau femeie, misiunea de degajare a victimei fiind în plină desfășurare.

Nu mai departe de acum două zile, Administrația Bazinală de Apă Siret avertiza populația județului Bacău că vor fi efectuate manevre de evacuare prin deversare din lacurile de acumulare de pe teritoriul bazinului hidrografic Siret, scopul acestor manevre fiind pregătirea pentru preluarea debitelor suplimentare și tranzitarea undelor de viitură.

Mai mult decât atât, Administrația Bazinală de Apă Siret ruga populația să nu desfășoare activități pe malurile râurilor. În consecință, rugăm populația să evite activitățile pe malurile și în albiile cursurilor de apă – pescuitul, adăpatul animalelor, picnicuri, plimbări cu barca și alte activități recreative, etc, pentru a nu-și pune viața în pericol. De asemenea, atragem atenția să urmărească semnalele sonore și de avertizare de la baraje și să se informeze asupra situației de la Sistemele de Gospodărire a Apelor sau Inspectoratele pentru Situații de Urgență”, informa ABA Siret.

În zona în care intervin pompierii băcăuani pentru degajarea persoanei înecate au murit de-a lungul timpului mai multe persoane, tot înecate (foto: arhivă).