Incendiu în județul Bacău, unde o casă a fost distrusă de flăcări în mai puțin de două ore. Vântul puternic a intensificat și mai mult vâlvătaia și a îngreunat misiunea pompierilor.

Incendiul s-a produs în toiul nopții de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.00, în satul Tarnița, comuna Oncești.

„La locul solicitării, s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat atât în interiorul locuinței, cât și la acoperișul acesteia, pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

După aproximativ două ore de luptă cu flăcările, în jurul orei 03:30, incendiul a fost lichidat. În urma acestuia, a ars acoperișul casei pe suprafața indicată și bunuri din cele patru camere. Din cercetările efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de producere a incendiului este scurtcircuitul electric”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Ema Tereş.

ȘASE INCENDII NUMAI ÎN ACEST WEEKEND, ÎN JUDEȚUL BACĂU

Numai în intervalul 3-6 februarie a.c., pompierii militari au răspuns unui număr de 58 solicitări primite pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Astfel, salvatorii din cadrul subunităților de intervenție din județ au intervenit în 47 de cazuri pentru acordarea primului ajutor, într-o misiune pentru asistența persoanelor, au lichidat șase incendii și au gestionat alte patru intervenții în sprijinul comunităților.

Având în vedere ponderea mare a incendiilor ce au avut drept cauză probabilă instalațiile electrice defecte, respectiv 184 astfel de cazuri, din totalul celor 1406 incendii izbucnite în anul 2022 în aria de competență a ISUJ Bacău, tragem din nou un semnal de alarmă și reamintim următoarele aspecte:

  • Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor cu defecțiuni sau cu improvizații;
  • Este interzisă solicitarea rețelei electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori;
  • Este interzisă amplasarea produselor, materialelor și substanțelor combustibile în apropierea surselor de căldură.

Totodată, reamintim faptul că până astăzi, 6 februarie a.c., ora 20:00 este valabilă avertizarea meteorologică COD GALBEN. În acest context, vă recomandăm să evitați deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.