Comisia juridică a Camerei Deputaţilor A AVIZAT NEGATIV, marţi, toate proiectele privind realizarea autostrăzilor Bucureşti – Braşov, Braşov – Bacău şi a Autostrăzii Nordului, scrie digi24.ro.

Președintele Comisiei Juridice a Camereu Deputaților, Nicușor Halici, a explicat decizia luată în cadrul grupului de lucru pe care îl conduce, subliniind faptul că există două probleme majore în această chestiune legată de construirea de autostrăzi: lipsa forței de muncă și a surselor de finanțare.

Autostrăzile nu pot fi construite peste noapte, ca să nu mai vorbim de sursele de finanţare. Sunt nişte costuri foarte mari şi atunci ar trebui să nu mai construim nimic, decât autostrăzi. Nu spitale, nu şcoli.

Mai e o problemă foarte expusă, mă refer la resursa umană, nu mai are cine construi faptic, fizic, nu mai sunt muncitori. Şi noi vrem construcţia de autostrăzi, dar e diferenţă între ce vrem şi ce trebuie. Încălcarea art. 138 din Constituție, dacă ai iniţiativă trebuie să indici sursa de finanţare.

Am putea determina în vreun fel Guvernul, dar Guvernul este determinat prin programul de guvernare şi prin susţinerea majorităţii parlamentare, deci nu-i trebuie neapărat o lege ca să facă mai mult din punct de vedere al autostrăzilor. Autostrăzile trebuiau începute de mulţi ani şi de cei care astăzi spun: vai, câtă nevoie avem de autostrăzi”, a spus Halici, potrivit sursei citate.