O femeie din satul Filipeşti, Bacău, a murit şi preotul a refuzat să îi primească sicriul în biserică, ţinând slujba afară, cu moarta pe scaun, informează observator.tv. Arhiepiscopia Romanului și Bacăului dezminte incidentul, după ce acesta a făcut vâlvă pe rețelele de socializare.

Potrivit sursei citate, soţul femeii, care fusese îngropat cu două zile înaintea ei, ar fi avut parte de acelaşi tratament, sicriul fiind ţinut afară.

“Sătenii spun că asta s-a întâmplat pentru că familia era una nevoiaşă şi nu a plătit taxa la biserică. Dar că nu preotul a luat decizia de a ţine moarta afară, ci o anume Tinca, femeia care vinde lumânări în biserică”, mai scrie sursa citată.

Reacția bisericii nu a întârziat să apară.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a transmis un comunicat de presă în care dezminte informaţiile care au apărut în postarea de pe Facebook.

„Luăm act cu regret de faptul că pe rețeaua de socializare a apărut o postare legată de o înmormântare din Parohia Filipești, Protopopiatul Onești, care a determinat comentarii răutăcioase din cauza dezinformării. Menționăm faptul că preotul paroh al Parohiei Filipești, deoarece a suferit o intervenție chirurgicală, a fost suplinit la cele două înmormântări din zilele de 5 și 6 ianuarie 2019 de preotul paroh al Parohiei Slobozia, Protopopiatul Onești.Serviciile religioase au fost organizate cu sprijinul comunității, înmormântările au fost oficiate la ora la care s-a stabilit și nu a fost perceput niciun onorariu, dat fiind faptul că amândoi decedații erau cazuri sociale cunoscute, fiind în atenția Bisericii și a comunității locale. Ne pare rău pentru faptul că se folosesc și astfel de momente pentru a denigra și dezinforma!”, au precizat oficialii Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.