Familia uneia dintre victime, văzând cadavrul a lansat acuzaţii la adresa Poliţiei că l-ar fi împuşcat din greşeală pe unul din muncitori. Pe abdomenul și pe pieptul victimei pot fi văzute urme care seamănă cu cele lăsate de gloanţele de cauciuc (vezi foto jos), așa apare suspiciunea că bărbatul era în picioare atunci când a fost atins de proiectile. Cel mai bun specialist pe care îl are România, profesorul universitar doctor academician Vladimir Beliş, fost director al Institutului Național de Medicină Legală (INML) a analizat imaginile cu leziunile de pe trupurile muncitorilor ucişi la Oneşti, relatează antena3.ro.

“După părerea mea, este greu de presupus că sunt făcute (n.r. – rănile găsite pe corpul unei victime, altele decât plăgile provocate prin tăiere) cu arme de foc. Cel puţin dintr-un motiv, o armă de foc nu poate face orificii atât de grupate.

Eu nu aş merge pe ideea unor leziuni cu armă de foc. Pe de altă parte, medicul legist a învăţat să descrie dacă sunt orificii produse prin arme de foc si să facă discriminarea între orificii de intrare şi orificii de ieşire. Dacă ar fi fost armă cu gloanţe de bilă de cauciuc ele trebuiau să fie găsite.

Dacă e vorba de arme de foc cu glonţ, acela depinde de direcţie, dar cel puţin unul trebuia să afecteze coloana vertebrală. Este un ţesut compact care împiedică ieşirea glonţului din corp. Prezenţa unor gloanţe de război este, după părerea mea, exclusă”, a spus pentru Antena 3 prof. dr. Vladimir Beliş.

Aspectul leziunilor sunt de arsură de gradul 1

Criminalul i-ar fi ars cu ţigara pe muncitori. Întâi i-a torturat apoi i-a ucis, consideră prof. dr. Vladimir Beliş, care a făcut și profilul criminalului: “O brută, pentru care un om nu are nicio valoare. Cum să te gândeşti să recuperezi nişte bani torturând nişte oameni nevinovaţi?! O brută sinistră, un criminal, am înţeles cu antecedente penale.” (foto mic: realitatea.net)