Monumentul Regina Maria, de lângă Primăria Municipiului Onești, a fost vandalizat de persoane necunoscute, care au dat foc coroanelor de flori depuse cu ocazia Zilei Eroilor, în ziua în Înălțării Domnului.

Primarul Nicolae Gnatiuc a condamnat acest gest și a spus că va promova urgent un proiect de monitorizare video a câtor mai multe zone ale Oneștiului.

“Am fost informat că niște persoane, ce urmează a fi identificate de polițiști în cel mai scurt timp, au incendiat coroanele depuse la Monumentul Regina Maria cu ocazia Zilei Eroilor, în Sfânta zi a Înălțării Domnului. Condamn categoric astfel de acte de vandalism, care fac un mare deserviciu atât comunității locale, cât și imaginii orașului nostru.

Fac un apel la toți cei care au detalii despre autorii acestui act de vandalism, să le ofere organelor de ordine, pentru ca aceștia să fie prinși și deferiți justiției.

Personal, mă voi asigura că în cel mai scurt timp monumentul va fi readus la starea inițială, iar în Consiliul Local voi promova un proiect de monitorizare video a cât mai multor zone din Onești, deoarece oneştenii merită un oraș curat, prosper și fără acte de vandalism”, a spus edilul-șel al orașului, într-o postare pe pagina oficială de facebook a instituției pe care o conduce.